22 Ocak 2008 Salı

Philadelphia Deneyi

Philadelphia Deneyi:
Kısaca deney özetlenirse bir geminin manyetik dalgalar tarafından görünmez olmasını sağlamak amacıyla yapılmış ancak manyetik dalgaların zamanı da kırması ile korkunç sonuçlar doğurmuş bir deneydir hala ispatlanmamış olsada.

Deneyde ilgimi ilk çeken Nicola Tesla olmuştur. Deneyin dehşetliğini bilmemize rağmen bu deneye inanmakta ya da bizim için daha gerçekçi olması Nicola Tesla'nın varlığıdır. Belki herkes böyle düşünmeyebilir ancak anlaşılmam için Nicola Tesla'yı anlamış olmak gerekiyor. Tesla'ya da biras eğilirsek Edison'un çırağı ve ayrıca elektiriğin gerçek mucididir. Prestij filminde Tesla'ya senaryoda yer verilmiş ve çok ünlü binlerce ampülü karın üstünde yakma sahnesi de kullanılmıştır ki ayrıca daha da önemlisi Tesla bir ışınlanma makinesi yapmaya çalışmaktadır.

Deneye döndüğümüzde ise bu deney Einstein'ın "Birleşik Alanlar" teoreiminde geliyordu ve bu deneyde çalıştığı insan Nicola Tesla'dır.

Deneyin mantığında uzayda yer alan büyük gökcisimleri etrafında ışığın kırılması ve bize arkasında kalan uzaydan da görüntüler getirmesiydi. Bu bilgi ve Einstein'ın çalışmalarıyla bir gemi üzerine konucak motorlar ile güçlü bir manyetik alan oluşturup geminin görünmezliğini sağlamaktı. Ancak tahmin edilmeyen birşey gerçekleşti ve güçlü manyetik alan zamanı da kırdı.

Deneye tanık olanlardan Carlos Miguel Allende deneyden detaylı olarak bahsediyordu. İddiasına göre Allende, deneye gözlem gemisi olarak katılan SS Andrew Furuseth adlı şilepte görevli bir denizciydi. Deneye baştan sona şahit olmuştu.

Allende:
"Bir an sadece geminin çapasını görebildim, sonra o da kayboldu, ortada artık ne sis ne USS Eldridge vardı; bomboş denize bakıyorduk, bizim gemide bulunan üst rütbeli subaylar ve bilim adamları korku, dehşet ve heyacan içinde nefeslerini tutarak bu inanılması güç başarılarını seyrediyorlardı. Gemi ve mürettebatı hem radarda hem de gözlerimizin önünde yok olmuştu. Her şey planlandığı gibi yürüyordu, 15 dk. sonra emir verildi ve jeneratörlerin şalteri kapatıldı. Önce hiçbir şey olmadı, arkasından yeşil sis tekrar ortaya çıktı ve USS Eldridge yeniden görünmeye ve ortaya çıkmaya başladı ama gemi nereye gitmiş ve nereden geliyordu? Sis azalırken, birşeylerin tuhaf gittiğini hissediyorduk. Hemen gemiye yanaştık, ilk önce mürettebatın çoğunun geminin yanından sarkıp kustuklarını gördük, diğerleri ise geminin güvertesinde şaşkın şaşkın dolaşıyorlardı,sanki hiç birinin bilinci yerinde değildi. Yetkili ekipler gemiye girerek bütün mürettebatı kısa süre içerisinde uzaklaştırdılar ve yerlerini hazır bekletilen yeni bir mürettebat aldı. Bir iki gün sonra, yeni bir deneye daha karar verildi. Gemi istenen radar görünmezliğine ulaşmıştı, donanım değiştirildi ve 28 Ekim 1943'te deney yine aynı gemide tekrarlandı. Jeneratörler çalışmaya başladıktan hemen sonra Destroyer hemen hemen görünmezlik çizgisine ulaşmıştı, sadece burnu ve arkası görülüyor, arada ise bazı çizgiler belli belirsiz seçiliyordu. Sonra sadece su üzerinde tekne boyunda bir çizgi kaldı. Bir iki dakika sonra mavi bir ışık parladı ve o çizgi de yok oldu. Şimdi gemi tamamen yok olmuştu. Bir kaç dakika sonra millerce uzakta Norfolk'ta ortaya çıktı. Göründükten biraz sonra bilinmeyen bir nedenle yine kayboldu ve Philadelphia'da tekrar ortaya çıktı. Bu kez durum çok ciddiydi, tüm mürettebatın başı beladaydı. Bazıları yok oldu ve bir daha geri dönmedi. Bu olayın en korkunç bölümü ise beş denizcinin geminin eriyen ve sonra yine katılaşan metal levhalarının içinde kalmalarıydı. Bu çok feci bir durumdu. Denizcilerin birisi kurtuldu fakat bir daha eski haline dönemedi. Aklını tamamen yitirmişti ama yapacak hiçbir şey yoktu. Bazılarının psişik yetenekleri gelişmişti, sokakta yürürken kaybolan ve yine ortaya çıkan insanlar vardı. Manyetik alanın içinde kalan mürettebattan kaybolanlar ancak birisinin yüzüne ve eline dokunulmasıyla görünür hale geliyorlardı, yani dokunmanın giysinin olmadığı bir yere yapılması gerekiyordu. "Donma" adı verilen bu olay saatlerce, günlerce sürebiliyordu, hatta bir tayfa tam altı ay donduktan sonra kurtarılabilindi. Elektronik kamuflaj başladıktan sonra geminin ve mürettebatının bütünüyle kaybolup,çok uzak bir yerde ortaya çıkıp ve sonra yeniden geri dönmesine neden olan neydi?"

Bu iddalarda geminin sadece görünmez olmakla kalmadığı ayrıca yer değiştirdiği belirtilmiş ancak geminin daha önce bulunduğu yerlerde ortaya çıkması bunun ışınlanma değil zamanda yolculuk olduğunu gösteriyor.

Bilinenler deney üzerine yapılmış filmlerden öteye geçmemekte çünkü deneye şahit olan Allende yukarda ki yazıyı bir araştırmacıya yollamıştı ve araştırmacı yazdığı kitaptan sonra intihar etmiş bulundu kitapları da ordu tarafından değiştirildi. Allende ise bir daha ortaya çıkmadı...

Hiç yorum yok: