22 Ocak 2008 Salı

American Gangster

Hannibal, Kingdom of a Heaven ve Gladiator gibi ünlü filmlerin yönetmeni Ridley Scoot' un yeni filmi American Gangster acaba bekleneni veriyor mu?

Filme baktığımızda iyi bir yönetmen tarafından çekilmiş olması, iyi bir konuya sahip olması, imdb'de 8.2 puanla top 250 de 160. olması filmi insana etkileyici göstersede film sevdiğimiz İtalyan Mafyası filmlerinin zenci versiyonundan başka birşey değil.

Film sanki bir sentezmiş gibi son dönemin iyi-kötü polis ilişkisine ve bahsettiğim İtalyan Mafyası filmine benziyor. Filmin gerçek bir hayattan alıntı olması biras daha koparsa da bu ihtimalden filmi izledikçe birşeylerin tekrar ettiği hissine kapılıyorsunuz.

Denzel Washington ve Russel Crowe gibi iki ünlü aktörü barındıran filmde karakterler arası bir dengesizlik var. Heat filminde Al pacino ve Robert De Niro arasında güzel sıkı bir denge vardı. Burda ise baskın bir mafya var polise karşı. Denzel Washington etkileyici bir şekilde iyi aile çocuğu ve şehit tabutlarının içine eroin koyucak kadar adi olabilirken. İyi polisimizin sorunları parkta ki çocuklara bağırması onun zor şartlar altında sıkıntılı bir dönem yaşadığına değil daha çok kalitesiz bir adam olduğunu vurgulamış. Zaten en başta da en sonda da Russel Crowe ne kadar kaliteli bir oyuncu olsada senaryoya sıkışmış.

Filmde sanki bir Godfather havasında geçen sahneler yer alışı örneğin kestiği raconlar ve en sonda kilisede yakalanışı nedense hep bi tekrar havasında. Filmin Gotfather tarafı pek tatmin etmezken Heat tarafında ise hiçbir aksiyon görememek filmi bitiriyor.

Belki izlenebilinecek bir filmdir American Gangster ama böyle oyuncuların olduğu ve böyle bir yönetmen tarafından çekilmiş filmi izlemeyin çünkü asla tatmin olamayacaksınız.


Hiç yorum yok: